Džemić: Pehar je snažna poruka svima koji ignorišu košarku u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Džemić: Pehar je snažna poruka svima koji ignorišu košarku u Sarajevu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Veliko slavlje košarkaša Sparsa

Košarkaši Spars Realway je sinoć na Grbavici ispisao historiju osvojivši svoj prvi trofej u historiji kluba.

Momci Nedima Džemića su u finalu Kupa "Mirze Delibašića" savladali ekipu Igokee sa 93:85 i stigli do naslova.

Senzacija u Sarajevu: Spars Realway pobijedio Igokeu i osvojio Kup BiH

Košarkaši Spars Realwaya priredili su senzaciju u finalnom susretu Kupa Mirza Delibašić, nadigravši Igokeu sa 93:85. U fantastičnoj atmosferi (skoro 2.000 gledalaca) u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici, košarkaši Spars Realwaya večeras su nošeni frenetičnim navijačima uspjeli ostvariti senzacionalnu pobjedu nad jednom od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini i regionu i slaviti pobjedu (31:22, 22:27,25:16,) za prvi veliki trofej u seniorskoj konkurenciji.

Nakon utakmice svoj komentar je dao Džemić, a trofej je, zanimljivo, stigao tačno dva mjeseca nakon što su se spojili Spars i Realway.

“Simbolično. Danas je dva mjeseca od saradnje naša dva kluba. Ne može biti bolji poklon. Osvajanje Kupa koji nosi ime najvećeg sportiste naše zemlje. S druge strane, ovo je snažna poruka svima, oni će se naravno naći, koji uporno ignorišu ono najbolje što košarka ima u ovom gradu, a to je Spars Realway. Nadam se da će im ova utakmica otvoriti oči”, rekao je Džemić, pšiše SCSport.

Pogledajte pobjedničko slavlje: Sparsi osvojili svoj prvi veliki trofej

Sjajno je bilo u dvorani Novo Sarajevo (FOTO)

Zatim je komentarisao konkretno utakmicu.

“Mi zaista igramo dobro u zadnje vrijeme. Energija je bila enormna. Strašno smo dobro otvorili utakmicu. Kada igraš dobru odbranu, poklopi se i dobar šut i onda se izgleda dobro”, istakao je trener Spars Realwayja.

Igokea je bila favorit u ovom meču, ali Sparsi su ipak pokazali da imaju kvalitet.

“Suvišno je o tome govoriti. Veliki je to projekat, oni puno ulažu, ali je pitanje zašto ovi ovamo “stručnjaci” nemaju osjećaja za nas”, zaključio je Džemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije