Džanan Musa postigao 4 poena, Nikola Jokić dobio novi nadimak

Radiosarajevo.ba
Džanan Musa postigao 4 poena, Nikola Jokić dobio novi nadimak
Foto: Facebook / Džanan Musa

Kyrie Irving se u velikom stilu vratio nakon dugog oporavka od povrede. Iako je odigrao nešto manje od 20 minuta, superstar je bio najefikasniji košarkaš Brooklyn Netsa u ubjedljivoj pobjedi nad Atlanta Hawksima, 108:86.  Iskusni playmaker zabilježio je 21 poen, uz izvrstan procent šuta (10-11), četiri skoka i tri asistencije.

U strijelce se upisao i naš Džanan Musa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine odigrao je zadnjih sedam minuta meča te za to vrijeme ostvario učinak od četiri poena i dva skoka.

Kod gostiju jedini je prolaznu ocjenu zaslužio Cam Reddish (20 poena). 

Brooklyn je trenutno sedmi na Istoku sa omjerom 18-20, Atlanta je posljednja u ovoj konferenciji (8-32).

Košarkaši Denvera su nadigrali Los Angeles Cliperse rezultatom 114:104, najviše zahvaljujući srbijanskom reprezentativcu Nikoli Jokiću (20 poena, 15 skokova i šest asistencija). Jokić je iza sebe imao odličnu prvu dionicu kada je imao sedam poena, sedam skokova i tri asistencije za devet minuta na parketu.

Pogodio je tri trojke od četiri šuta koliko je uputio, a Denver mu je na zvaničnom Twitter nalogu kluba dao novi nadimak - Threeeeeeeeeeeekola!

Naravno, aludirajući na precizne šuteve za tri poena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije