Drama na NBA utakmici: Saigrač Džanana Muse pokidao Ahilovu tetivu

Radiosarajevo.ba
Drama na NBA utakmici: Saigrač Džanana Muse pokidao Ahilovu tetivu
Foto: EPA-EFE / David Nwaba

Brooklyn Netsi, našeg Džanana Muse, izgubili su meč u San Antoniju od Spursa (118:105), ali to ipak nije najgora vijest za njujoršku ekipu.

Početkom zadnje četvrtine tešku povredu zadobio je David Nwaba, bitan igrač u rotaciji Netsa. Pokidao je Ahilovu tetivu, što znači da će najmanje do kraja sezone biti izvan terena… Već sutra Nwaba će biti operisan.

Upozoravamo da je snimka uznemirujuća:

Što se same utakmice tiče, sredinom treće dionice Brooklyn je imao prednost od 74:62, ali uslijedio je neshvatljiv pad u igri gostiju. San Antonio je vrlo brzo istopio minus, a zatim se u posljednjim minutama meča odlijepio na opipljiviju prednost koju je održavao do kraja.

Spurse su do trijumfa predvodili Patty Mills (27 poena) i LaMarcus Aldridge (20 poena, 10 skokova), dok je kod Netsa lični rekord od 41 poena ostvario Spencer Dinwiddie, piše SCSport.

U strijelce se upisao Džanan Musa. Nakon što u dva prethodna susreta nije dobio priliku, bh. košarkaš je večeras odigrao zadnji minut utakmice te zabilježio dva poena - polaganjem.

U duelu konferencijskih lidera, Bucksi su savladali Lakerse, 111:104. Pobjeda Milwaukeeja, ekipe koja sada ima najbolji skor u cijeloj ligi (25-4), gotovo nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Sjajan je bio Giannis Antetokounmpo (34 poena, 11 skokova) kod Bucksa, dok poraženom timu ostaje za utjehu novi triple-double LeBrona Jamesa (21 poen, 12 skokova, 11 asistencija) i dobra partija Anthonyja Davisa (36 poena, 10 skokova).

Rezultati NBA lige:

San Antonio – Brooklyn 118:105
Milwaukee – LA Lakers 111:104
Atlanta – Utah 106:111

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije