Dvojac Jusuf Nurkić - Džanan Musa juriša na pobjedu protiv Finske

Fena
Dvojac Jusuf Nurkić - Džanan Musa juriša na pobjedu protiv Finske
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Nurkić i Zmajevi na konferenciji za medije

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u 18 sati u Espoou igrati prvi meč četvrtog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske. 

Izabranici Jasmina Repeše utakmicu igrat će bez prvog beka i jednog od najboljih košarkaša BiH Nemanje Gordića, koji se nije odazvao Repeši za ovaj kvalifikacioni ciklus, što je veliki hendikep za našu selekciju. 

Repeša: Kvalitetniji smo od Finske i Češke, imamo više talenta

Repeša je ranije pohvalio igrače koji su pokazali disciplinu, želju i motivaciju da se na najbolji način pripreme za mečeve protiv Finske i Češke, te da neće biti odstupanja od igre koju je potencirao bivši selektor BiH Duško Vujošević

"U ovako kratkom vremenu ne možemo unijeti velike promjene u sve ono što je do sada radio Duško Vujošević. Velikih novina i mijenjanja sistema igre neće biti, već ćemo se pokušati nadograditi na Vujoševićev rad i sistem", objasnio je Repeša u izjavi za Fenu. 

Selekciju BiH će u naredna dva susreta predvoditi NBA dvojac Jusuf Nurkić - Džanan Musa od kojih se najviše očekuje, a Repeša vjeruje da BiH može ostvariti pobjede protiv Čeha i Finaca.

"To su dvije reprezentacije koje dobro trče, skaču i ako im dozvolimo da razviju svoj sistem igre, imat ćemo velike probleme. Moramo odgovoriti na pravi način, ispuniti obaveze, spriječiti kontranapade i skok u napadu, a posebno lagane poene. Mislim da imamo više talenta i kvaliteta u pozicionoj igri", rekao je selektor BiH. 

Meč protiv Čeha na rasporedu je za tri dana u sarajevskoj Skenderiji. 

U ovaj ciklus reprezentacija BiH prenijela je osam bodova i zauzima posljednje mjesto u grupi K. Na SP će se plasirati po tri ekipe iz četiri grupe.

Tabela grupe K:

1. Francuska 6 6 0 479:377 12
2. Češka Republika 6 5 1 464:425 11
3. Rusija 6 3 3 458:428 9
4. Finska 6 3 3 453:449 9
5. Bugarska 6 2 4 466:476 8
6. Bosna i Hercegovina 6 2 4 400:481 8

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije