Druga uzastopna pobjeda Bullsa, Nurkić i Teletović nisu igrali zbog povreda

Radiosarajevo.ba
Druga uzastopna pobjeda Bullsa, Nurkić i Teletović nisu igrali zbog povreda
U noći sa subote na nedjelju na NBA parketima odigrano je deset utakmica, a nakon deset uzastopnih poraza drugu pobjedu su upisali košarkaši Chicago Bullsa.

Nakon što su noć ranije poslije produžetaka slavili protiv Charlotte Hornetsa, sinoć su Bullsi na svom parketu savladali New York Knickse rezultatom 104:102. Chicago je do pobjede vodio Nikola Mirotić sa 19 postignutih poena, dok je za Knickse 23 ubacio Kristaps Porzingis.

Seriju od 13 uzastopnih pobjeda Cleveland Cavaliersa u noći sa petka na subotu prekinuli su košarkaši Indiana Pacersa, ali su se već sinoć Cavsi vratili na pobjedničke staze. Ekipa LeBrona Jamesa sinoć je slavila protiv Philadelphije rezultatom 105:98. Cavse je do pobjede još jednom vodio LeBron James sa 30 postignutih poena i 13 asistencija.

Jusuf Nurkić zbog povrede nije igrao u porazu Portland Trail Blazersa od Houston Rocketsa 124:117. Portland je imao prednost sve do posljednje četvrtine ove utakmice, a posljednjih 12 minuta pripalo je Rocketsima rezultatom 40:19. Sinoćnju utakmicu zbog povrede je propustio i Mirza Teletović, a njegovi Bucksi bez prolema su slavili protiv Utah Jazza rezultatom 117:100. Briljirao je Antetokounmpo sa 37 postignutih poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije