Dražen kao okovani Amadeus: Sprema se mjuzikl o jednom od najboljih košarkaša

Radiosarajevo.ba
Dražen kao okovani Amadeus: Sprema se mjuzikl o jednom od najboljih košarkaša
Foto: Twitter / Dražen Petrović

Jedan od najboljih jugoslovenskih i europskih košarkaša Dražen Petrović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. u Njemačkoj, bit će glavni lik u mjuziklu, pod nazivom "Okovani Amadeus".

Muzičku priču u tri čina, o košarkaškom Mozzartu, rade Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje, a predstavit će je u narednog utorak, 22. oktobra, u Košarkaškom domu Dražena Petrovića u Zagrebu, na rođendan pokojnog sportiste čijim su se vještinama i umijeću svi divili.

Autori mjuzikla su se, u dogovoru sa Draženovom majkom Biserkom Petrović, odlučili za netipičan mjuzikl, koji će biti spoj antičke predstave i songova.

Prvi čin je završen, kao i prvi song "Za sva vrimena", a sada treba odabrati režisera i glumačku postavu za mjuzikl, čija se premijera očekuje na proljće.

"Od Draženovog odlaska prošlo je 26 godina, ali svima nam se čini da je on još među nama", izjavila je Biserka Petrović, koja je oduševljena idejom o mjuziklu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije