Đorđević o NBA igračima i reprezentacijama: Niko im ne može zabraniti da igraju

Radiosarajevo.ba
Đorđević o NBA igračima i reprezentacijama: Niko im ne može zabraniti da igraju
Foto: EPA / Aleksandar Đorđević

Košarkaške reprezentacije igrale su u posljednjih 4-5 dana utakmice kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine, a ovaj put u sastavima su bili i NBA, kao i košarkaši iz Eurolige.

Na narednim okupljanjima zbog toga što sezona počinje vjerovatno ih neće biti, a selektor Srbije - Aleksandar Đorđević za Vice kaže kako igraču niko ne može zabraniti da igra za reprezentaciju.

"Moje lično mišljenje, nevezano za ulogu koju imam u ovoj selekciji, je da niko ne može da zabrani igraču da igra za reprezentaciju ako on to želi. Ukoliko on ima neku malu sumnju, ili ne želi da igra, ili štaveć, uvek će naći neći izgovor – malo će ga podupreti ekipa, da mu sugeriše da ovo leto preskoči, odmori, radi nešto drugo...ali evo, da vam kažem šta je tu najveća caka.

Čini mi se 2006. godine, Horhe Garbahosa je odigrao za Španiju sa jednom malom povredom, odbivši zahteve Toronta da preskoči to leto. On je hteo da igra, doneo je medalju svojoj zemlji, ali je posle tokom godine imao neki problem, i NBA je videla da tu ima štetu u odnosu na njegov učinak za klub. Dakle, oni njega plaćaju, a on nije na terenu nego samo u protokolu. I otad je krenulo sa tim dogovorima, i ja uvek spomenem Garbahosu kao nekoga ko je želeo da igra za svoju reprezentaciju.

Klub uvek može da se pozove na neki medicinski problem, na neku staru povredu, može da se sakrije iza bilo čega. Ali ukoliko igrač oseća da može, da želi, vrata su mu otvorena i niko ne može da mu zabrani da igra za reprezentaciju. Da stavimo na kraju sve na stranu, poslednja je igračeva", rekao je Đorđević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije