Dobre vijesti za Cedevitu: Džanan Musa dobio državljanstvo Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti za Cedevitu: Džanan Musa dobio državljanstvo Hrvatske
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa dobio je sportsko državljanstvo Hrvatske i više nije stranac u Cedeviti.

Za Cedevitu su to odlične vijesti s obzirom na to da trener Jure Zdovc više neće morati rotirati Musu s ostalim strancima u ekipi, čime će dodatno dobiti na širini.

"Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to također odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu", rekao je Zdovc.

Musa je dobio sportsko državljanstvo nakon što su prošle tri godine od registracije za Cedeviti, a naš košarkaš ističe kako mu je drago što je već tri godine u ekipi iz Zagreba.

"Ja sam jako sretan i zadovoljan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario", istaknuo je Musa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije