Dobre vijesti o zdravstvenom stanju Ognjena Kuzmića stižu iz Beograda

Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti o zdravstvenom stanju Ognjena Kuzmića stižu iz Beograda
Foto: EPA-EFE / Ognjen Kuzmić

Košarkaški reprezentativac Srbije i košarkaš beogradske Crvene zvezde - Ognjen Kuzmić nalazi se u bolnici u Beogradu nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću kod Banja Luke u noći sa subote na nedjelju.

Zvezda je danas izdala još jedno saopćenje o zdravstvenom stanju svog centra.

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je opšte zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića bolje nego u odnosu na prethodni dan, ali i dalje vrlo složeno.

Ognjen se još uvek nalazi u indukovanoj komi, ali njegova pluća sve bolje delimično samostalno funkcionišu, i u sve većem obimu naš košarkaš je u stanju da samostalno diše.

Odlukom lekarskog tima Ognjen Kuzmić biće u sredu podvrgnut hiruškoj intervenciji i operaciji gornje vilice kako bi se otklonili problemi vezani za njegovo disanje.

Zbog složenosti te intervencije košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije ostaće u indukovanoj komi dok se ne obavi hiruški zahvat u sredu.

KK Crvena zvezda mts i ovom prilikom se zahvaljuje svim ljudima dobre volje, klubovima, i svima koji i dalje iskazuju veliku brigu za zdravstveno stanje i oporavak našeg Ognjena Kuzmića", saopćeno je iz KK Crvena zvezda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije