Derbi se igra u Atini, ponos Baskije u Milanu

Radiosarajevo.ba
Derbi se igra u Atini, ponos Baskije u Milanu
Foto: EPA-EFE / Panathinaikos BC
Utakmice košarkaške Eurolige nastavljaju se danas, a preostale su još četiri utakmice da se odigraju u osmom kolu najjačeg košarkaškog prvenstva Evrope.

Prvi će na teren košarkaši Khimkija i Budćnosti. Budućnost je nakon šest utakmica bez pobjede konačno ostvarila trijum u prošlom kolu, a u Morači je "pala" ekipa Baskonije.

Khimki nije ništa bolji. Moskovljani su u sedam utakmica isto tako ostvarili samo jedan trijumf, ali treba biti pošten i reći da su većinom gubili "tijesno", a dvije utakmice izgubili su sa samo jednim poenom razlike.

Lider na tabeli, ekipa CSKA Moskve (7-0) večeras će na svom parketu dočekati ponos Litvanije - Žalgiris iz Kaunasa. I dok su Armejci stopostotni, ekipa iz Litvanije zauzima deveto mjesto s omjerom 3-4.

Zeleni iz Atine će na svom parketu dočekati Barcelonu. Panathinaikos je na omjeru 4-3, dok Barcelona nakon sedam kola ima omjer 5-2, ali i pet uzastopnih pobjeda na svom kontu. Kvota na pobjedu Panathinaikosa u kladionici Mozzart na ovom meču je 1.50, dok je kvota na trijumf Barcelone 2.85. Grancia koševa je postavljena na 161.5. 

Posljednji duel osmog kola odigrat će Milano i Baskonija. Dvije ekipe bogate košarkaše tradicije su u različitoj formi ove sezone. Tako Milano ima omjer 5-2 i četiri pobjede u posljednjih pet utakmica. Zanimljivo je da su i Khimki i Anadolu Efes savladali s pola koša razlike, identičnim rezultatom (81:80).  Kvota na trijumf Milana u kladionici Mozzart na ovom meču je 1.80, dok je kvota na trijumf Anadolu Efesa 2.15. Granica na ovom meču postavljena je na 169.5 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije