Debi selektora Bosnića: Košarkaška reprezentacija BiH poražena od Bugarske

Radiosarajevo.ba
Debi selektora Bosnića: Košarkaška reprezentacija BiH poražena od Bugarske
U utakmici 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, košarkaška reprezentacija BiH poražena je u Botevgradu od selekciju Bugarske 89:82.

U prvoj utakmici pod vodstvom novog selektora Vedrana Bosnića košarkaši BiH, iako u oslabljenom sastavu, pružili su solidnu partiju, ali nisu imali snage za treći trijumf u drugom krugu kvalifikacija.

Nakon što su dobili prvu četvrtinu 25:20, Bugari su na početku drugog perioda otišli na +13 (35:22). Onda je uslijedila sjajna serija bh. igrača, predvođenih Halilovićem i Atićem, koji su preokrenuli i na odmor otišli s prednošću (45:51).

Na početku treće četvrtine puleni Vedrana Bosnića ostvarili su najveću prednost (47:55), no Bugari su se vratili i treću četvrtinu završili s vodstvom 72:67.

U posljednjoj četvrtini bilo je dosta grešaka s obje strane, no Bugari su se bolje snašli i stigli do četvrte pobjede u kvalifikacijama.

Najbolji u bugarskoj reprezentaciji bio je Avramov s 20 poena, dok u bh. timu treba izdvojiti Halilovića (20), Atića (17) i Sulejmanovića koji je postgigao 17 poena i upisao 16 skokova.

U ponedjeljak bh. reprezntacija igra protiv Finske u Zenici utakmica 10. kola kvalifikacija koja nema rezultatrski značaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije