Damir Mulaomerović osuo paljbu po Teletoviću i izbacio ga iz reprezentacije

Radiosarajevo.ba
Damir Mulaomerović osuo paljbu po Teletoviću i izbacio ga iz reprezentacije
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao je večeras press konferenciju na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Damir Mulaomerović i Sejo Bukva.

"Ja sam imao potrebu da se obratim nakon svega i da razjasnimo neke stvari. Da ja kao selektor stanem u odbranu Saveza, struke i čitave reprezentacije. Mirza je sinoć samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao da neće ići u Švedsku i da odlazi.

Danas je održao press konferenciju, a ja mu nisam dopustio da je održi. Mislim da kapiten jedne reprezentacije nema pravo da se ponaša tako. Način na koji se ponio u finišu utakmice je katastrofalan. On je kapiten i zadnji je čovjek koji bi trebao napustiti reprezentaciju.

Taj akt i ovaj današnji i situacija s Musom nema nikakvog opravdanja. Mi ovdje predstavljamo državu i moramo voditi računa kako ćemo se ponašati i kada gubimo i kada pobjeđujemo. Kako mi da držimo red, rad i disciplinu, kada se kapiten ne pridržava tih stvari. Zove pred početak priprema i pita može li kasniti.

Njegovo ponašanje je neshvatljivo. Mirza neće putovati s nama u Švedsku", rekao je Mulaomerović.

Uskoro opširnije...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije