Clippersi ponovo iznenadili prvaka, Rocketsi protutnjali Utahom

O. K.
Clippersi ponovo iznenadili prvaka, Rocketsi protutnjali Utahom

Los Angeles Clippersi uspjeli su da osiguraju šestu utakmicu protiv aktuelnog prvaka NBA Golden State Warriorsa, pobijedivši sinoć rezultatom 129:121.

Warriorsi su ispustili priliku da ovjere prolazak dalje, a čak ni 45 poena Kevina Duranta te 24 poena Currya nisu pomogla Golden Stateu da upišu četvrtu pobjedu u ovoj seriji, i sada će čekati šestu utakmicu u Los Angelesu, a Clippersi imaju priliku i da izbore sedmu utakmicu i na taj način iznenade aktuelne dvostruke šampione.

U timu iz Los Angelesa dominirali su igrači sa klupe pa je tako tradicionalno učinkovit bio Lou Williams koji je zabilježio 33 poena i 10 asistencija, dok je Montrezl Harrell 24 poena.

U drugoj utakmici večeri Houston je bez većih problema savladao Utah Jazz i sada čeka boljeg iz duela Warriorsi-Clippersi.

Na ruku Houstona išao je solidan šut iz igre, birali su svoje akcije i polako povećavali prednost, koju igrači Utaha nisu mogli iskoristiti.

James Harden ubacio je 26 poena dok je Eric Gordon ubacio 15 poena.

Ekipa Utaha jednostavno je loše odigrala sinoćnju utakmicu, samo je jedan igrač šutirao preko 50 posto iz igre i to je Royce O'Neale koji je postiogao 18 poena, dok je Ricky Rubio dodao 17 poena uz 11 asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije