Clippersi i dalje vladaju gradom anđela: Warriorsi iznenadili Rocketse

O. K.
Clippersi i dalje vladaju gradom anđela: Warriorsi iznenadili Rocketse
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Duel Lakersa i Clippersa

Božićni specijal u NBA donio je pet zanimljivih duela na sinoćnjem programu najjače košarkaške lige na svijetu.

Večer su otvorili Celticsi i Raptorsi, a bolji su bili gosti iz Bostona. Utakmicu su bolje otvorili Raptorsi, ali su Celticsi ušli u ritam vrlo brzo i napravili prednost od plus 14 poena, koju su držali tokom cijele utakmice.

Najefikasniji u timu Celticsa bio je Jaylen Brown koji je postigao 30 poena uz rekord karijere u procentu šuta (Brown je šutirao 10/13).

VanVleet je za Raptorse postigao 27 poena, a treba napomenuti da su aktualni šampioni na ovoj utakmici bili bez Marca Gasola i najboljeg igrača, Pascala Siakama.

U drugoj utakmici večeri, Philadelphia je porazila trenutno vodeću ekipu na Istoku, Buckse sa 121:109.

Jako tvrda utakmica igrala se u Wells Fargo centru, a na kraju je domaća ekipa odnijela pobjedu. Najefikasniji igrač u redovima Philadelphije bio je Joel Embiid koji je postigao 31 poen uz 11 skokova. Tobias Harris postigao je 22, dok je Ben Simmons brojao do 15.

Khris Middleton postigao je 31 poen na strani Bucksa, dok je MVP Giannis Antetokounmpo postigao 18.

Iznenađenje večeri priredili su prošlogodišnji finalisti Warriorsi koji su bez svoja dva najbolja igrača pobijedili Rocketse rezultatom 116:104.

Damion Lee postigao je 22 poena dok su D'Angelo Russell i Draymond Green postigli po 20 poena.

Na strani Houstona, Westbrook je postigao 30 poena, dok je Harden ubacio 24.

Glavna utakmica večeri svakako je bio okršaj na divljem zapadu između Clippersa i Lakersa.

Ekipa Franka Vogela otvorila je bolje utakmicu, a na odmor su otišli sa razultatom 63:51. U trećoj četvrtini, Clippersi su preokrenuli i otišli na 12 poena prednosti, da bi utakmicu završili sa rezultatom 111:106.

LeBron James postigao je 23 poena uz 10 asistencija, dok je Davis ubacio 24 poena. Kawhi Leonard postigao je 35 poena uz 12 skokova.

Zadnja utakmica večeri odigrana je u Pepsi Centru, a Pelicansi su iznenadili Nuggetse i pobijedili ih rezultatom 112:100. Brandon Ingram postigao je 31 poen, dok je Jrue Holiday postigao 20.

Na strani Nuggetsa raspoložen je bio Nikola Jokić koji je ubacio 23 poena uz 10 skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije