Cedevita šampion Hrvatske: Musa uz zastavu BiH proslavio titulu

Radiosarajevo.ba
Cedevita šampion Hrvatske: Musa uz zastavu BiH proslavio titulu
Košarkaši Cedevite slavili su nad Cibonom i tako stigli do treće pobjede u ovom doigravanju te proslavili titulu šampiona, bilo je 75:78.

U do kraja ispunjenoj dvorani KC Dražen Petrović, što je dodatno podiglo temperaturu i otežalo uvjete za igranje, obje su momčadi pokazale znakove sputanosti u prvom poluvremenu, zbog uloga koji je nosila ova utakmica.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena Cedevita se u nastavku počela odvajati, a kada je momčad Veljka Mršića povela 72-58 u 32. minuti činilo se da je sve gotovo.

Ipak, u posljednje tri minute Cedevita je uspjela prokockati gotovo cijelu prednost. 35 sekundi do kraja Cibona je pogodila tricu i došla na minus tri (74-71), zatim je ukrala loptu, no Nebojša Joksimović je promašio dva šuta ispod obruča i propustio uvesti utakmicu u potpuno neizvjesnost.

U preostalom vremenu pogocima s crte za slobodna bacanja košarkaši Cedevita su uspjeli privesti utakmicu kraju i doći do odlučujuće treće pobjede u finalnoj seriji.

Ryan Boatright s 22 koša, 3 asistencije i 5 ukradenih lopti predvodio je Cedevitu. Luka Žorić je sa 17 koševa, 6 skokova i 3 asistencije bio najbolji Cibonin igrač.

Cedeviti je to četvrti uzastopni naslov, a sva četiri puta u finalu su nadigrali Cibonu, koja je ostala na 18. trofeja prvaka Hrvatske.

U ovom meču Džanan Musa odigrao je skoro 19 minuta i postigao devet poena, te je  sa zastavom BiH proslavio titulu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije