Buran dan u NBA: Westbrook prijetio navijaču "Sje*at ću tebe i tvoju ženu"

Radiosarajevo.ba
Buran dan u NBA: Westbrook prijetio navijaču "Sje*at ću tebe i tvoju ženu"
FOTO: Screenshot / Russell Westbrook prijetio navijaču

Russell Westbrook, košarkaš Oklahoma City Thundera, našao se u sukobu s navijačem tokom gostovanja ekipi Jazzera u Utahu.

Prijetio je navijaču da će ga „sje..ti“, a nakon meča je bio iznerviran uprkos pobjedi svog tima rezultatom 98:89.


„Svi govore o istom snimku. Mladić sa suprugom na tribinama rekao mi je da 'se spustim na koljena, kao što si i navikao'. Po mom mišljenju, to je totalno nepoštovanje. Mislim da je rasistički i da je neprikladno, pogotovo uzevši u obzir da za igrače nema zaštite. Mnogo je sjajnih navijača koji dođu da uživaju u utakmici, a ima i onih koji pokazuju nepoštovanje prema meni i mojoj porodici. Svih ovih godina radim ispravne stvari, nikome nisam naudio niti ikoga povrijedio. Nikada nisam bio u bilo kakvoj nevolji, tukao se s navijačima, čist dosije za 11 godina u ligi. Skroman sam, prihvatam svačiju kritiku. Često samo to prihvatim, i to je samo jedan video, ali tokom cijele utakmice, tokom cijelog mog boravka ovdje, naročito ovdje u Utahu, svaki put kada dođem mnoge ružne stvari mi kažu i neću više da trpim da se ne poštuje moja porodica. Nije pošteno prema igračima. Da mogu da ponovim cijelu situaciju, rekao bih istu stvar. Zauzet ću se za sebe i za svoju porodicu, svoju ženu, mamu. Što se tiče toga da ću prebiti njegovu ženu, nikada nisam stavio ruku na ženu niti ću, ali kada je on rekao taj komentar, njegova žena je to ponovila. Tako je počelo. Znam da ste vidjeli samo kraj, ali početak je mnogo važniji“, rekao je Westbrook.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije