Bucksi odmjerili snage s aktuelnim prvacima: Solidna partija Mirze Teletovića

Radiosarajevo.ba
Bucksi odmjerili snage s aktuelnim prvacima: Solidna partija Mirze Teletovića
Jedanaest utakmica ponudilo je sinoćnje izdanje najjače košarkaške lige na svijetu, a zaigrali su u novoj utakmici, nakon kraće pauze, i Milwaukee Bucksi za koje nastupa bh. košarkaški reprezentativac Mirza Teletović.

Svoje snage odmjerili su s aktuelnim prvacima NBA lige Cleveland Cavaliersima, koji i ove sezone igraju sjajno, a tako je bilo i sinoć kada su porazili Buckse u gostima. Već na samom startu utakmice gosti su mnogo bolje zaigrali te su u prvoj četvrtini uspjeli savladati protivnika rezultatom 35:27.

U drugoj četvrtini Bucksi su se malo "probudili" i odigrali sjajnu dionicu utakmice, ali ipak nedovoljno jer su Cavaliersi i na kraju prvog poluvremena vodili s četiri poena prednosti.

Treća i četvrta četvrtina bile su veoma uzbudljive, te je rezultatska neizvjesnost potrajala sve do kraja utakmice i regularni dio je završen neriješeno 100:100.

Cavaliersi su do pobjede stigli u prvom produžetku, postigavši čak 114 poena na kraju, naspram 108 sa koliko su uspjeli uzvratiti poraženi Bucksi.

Kapiten bosanskohercegovačke košarkaške reprezentacije Mirza Teletović u ovoj utakmici upisao je još jednu solidnu partiju, postigavši devet poena. Uz to je za 19 minuta, koliko je proveo na terenu, Teletović uspio pokupiti i pet skokova, a imao je i jednu izgubljenu loptu, za sasvim solidan učinak u 13 ovosezonskom porazu Bucksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije