Bravo institucijo: Jordan donirao 2 miliona dolara za pomoć žrtvama uragana Florence

Radiosarajevo.ba
Bravo institucijo: Jordan donirao 2 miliona dolara za pomoć žrtvama uragana Florence
Foto: EPA / Michael Jordan

Najveći i najbolji košarkaš svih vremena, a bez ikakve sumnje čovjek koji je najviše uradio na promociji košarke napravio je novi potez vrijedan divljenja.

Pokazao je Michael Jordan da je velikan ne samo na parketu nego i van njega. Legenda Chicago Bullsa koja je odrasla u gradu Wilmington u Sjevernoj Karolini za koju je igrao i na koledžu, odlučila je donirati dva miliona dolara žrtvama uragana Florence, prenosi CNN.

"Zaista mi je teško da gledam kakvu je štetu napravio uragan Florence mojoj voljenoj državi Sjevernoj Karolini, kao i u okolnim mjestima", rekao je Jordan koji je danas vlasnik Charlotte Bobcatsa.

Jordanova porodica preselilia se u Wilmington kada je on bio samo dijete, a prije nego što je postao član Univerziteta North Carolina Jordan je išao u srednju školu Laney.

"Wilmington je zaista moj dom. Razmišljao sam o svim tim mjestima gdje sam odrastao. Jako sam bio tužan kada sam vidio da su ljudi poginuli. Posebno kada sam vidio da je poginula beba. Ne želite da vidite to nigdje na svijetu, ali kada se događa tamo gdje ste odrasli, onda je teško progutati knedlu", rekao je Jordan.

Air Mike je donirao po milion dolara američkom Crvenom krstu i fondaciji koja je zadužena za pomoć ljudima nakon što je uragan Florence poharao ovaj dio Sjedinjenih Američkih Država.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije