Božićni spektakl: Okršaj na divljem zapadu i borba za prestiž istoka

O. K.
Božićni spektakl: Okršaj na divljem zapadu i borba za prestiž istoka
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / LeBron James

Božić je vrijeme darovanja i brige o drugima, a za one najzagriženije fanove NBA je najavio tradicionalni spektakl.

Okršaj na Istoku

Tako će se u večerašnjim duelima sastati ekipe koje će se ove sezone boriti za sami vrh lige, naravno, sem Golden Statea i New Orleansa, koji će se boriti za prva mjesta na sljedećem draftu.

U prvom duelu večeri, u terminu od 18 sati po našem vremenu, sastat će se Boston Celticsi i aktualni šampioni, Toronto Raptorsi.

Svakako da će prvi večerašnji duel donijeti dosta uzbuđenja pogotovo kada znamo da se radi o dvije jako moćne i brze ekipe.

Celticsi u Scotiabank Arenu dolaze nakon tri vezane pobjede od kojeg je posljednja protiv Charlottea, dok su Raptorsi sa druge strane izgubili od Indiane sa 120:115.

Ono na što treba obratiti pažnju kod Bostona jeste dubina rostera i igrači koji neumoljivo mogu da trče, a ako uđu u šuterski ritam prije kraja prvog poluvremena, utakmica će se brzo privesti kraju.

Sa druge strane, aktualni prvaci igraju također brzu, ali fizikalnu košarku. Skokovi pod košem bit će ključni za domaćine i ako Celticsi uspiju da im se odupru, mogli bi da dobiju ovu utakmicu.

Brojke su na strani gostiju, Celticsi imaju bolju poziciju na tabeli ali također i više igrača sa dvocifrenim prosjekom poena.

Ali, Toronto na svojoj strani ima raspoloženog Siakama koji ove sezone bilježi 25 poena i osam skokova po utakmici. Kyle Lowry u prosjeku bilježi sedam asistencija.

U drugom terminu, u Wells Fargo centru, Philadelphia će dočekati trenutno prvoplasiranu ekipu Istoka, Milwaukee Buckse.

Svakako ova utakmica trebala bi donijeti dosta bitki pod košem, jer ove dvije ekipe u prosjeku uzimaju najmanje šuteva za tri poena.

Giannis Antetokounmpo je igrač od kojeg će 76ersi najviš strahovati. Greek freak u prosjeku ove sezone bilježi 31 poen te 13 skokova po utakmici.

Na drugoj strai, Joel Embiid bilježi 23 poena i 12 skokova.

Borba za prestiž Zapada

Najveći okršaj večeri očekuje se u Staples centru gdje će Clippersi dočekati gradske rivale Lakerse za klasični okršaj Zapada.

Lakersi su usporili nakon furioznog početka sezone. Uvezali su tri poraza, dok su Clippersi u zadnjem duelu protiv Oklahome poraženi rezultatom 118:112.

Ovo će svakako biti utakmica sa visokim nabojem i brzim tempom jer se radi o dvije ekipe koje su u ovom trenutku sigurno najspremnije.

Na strani Clippersa bit će zanimljivo vidjeti kako će se dvojac Leonard i George suprotstaviti Lebronu i Davisu.

Napominjemo, u prvoj utakmici ove sezone George nije igrao kada su njegovi Clippersi porazili Lakerse.

Svakako da će se ekipa Doca Riversa oslanjati na Kawhija Leonarda koji bilježi 25 poena uz sedam skokova.

Lakersi će se u napadu najviše oslanjati na Davisa koji u prosjeku bilježi 28 poena i devet skokova.

Zasigurno, čeka nas pet vrlo zanimljivih utakmica. Zato se večeras udobno smjestite  i uživajte u najboljoj košarkaškoj predstavi na svijetu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije