Bosnina škola protiv Partizanove: Košarkaški emeritusi u derbiju Eurolige

Radiosarajevo.ba
Bosnina škola protiv Partizanove: Košarkaški emeritusi u derbiju Eurolige
Foto: EPA-EFE / Željko Obradović
Deseto kolo košarkaške Eurolige kompletirat će se večeras utakmicama u Moskvi, Istanbulu, Pireju i Barceloni.

Derbi se igra u Barceloni gdje će košarkaši trenerski emeritusi, ne samo s ovih prostora nego i iz čitave Jugoslavije odmjeriti snage u dvorani Blaugrana u Barceloni. Svetislav Kari Pešić koji je trenersku karijeru počeo graditi u sarajevskim Studentima (prvak Jugoslavije u svojoj prvoj trenerskoj sezoni) i njegova Barcelona dočekat će jednog od lidera Eurolige na čijem kormilu sjedi najveći europski košarkaški trener - Željko Obradović.

Barcelona je trenutno peta na tabeli sa šest pobjeda i tri poraza, dok je Fenerbahče na omjeru od osam pobjeda i jednog poraza. Sinoć je CSKA Moskva slavila protiv Real Madrida pa sada Armejci imaju devet pobjeda i poraz na čelu tabele, dok Kraljevi imaju osam pobjeda i dva poraza. Kvota na trijumf Barcelone u ovom susretu je 1.95, dok je kvota na trijumf Fenerbahčea 2.00. Granica koševa postavljena je na 157.5. Utakmica je na rasporedu u 21 sat.

Khimki je konačno uhvatio ritam i ekipa iz Moskve protiv Panathinaikosa će tražiti treći uzastopni ritam nakon što je u prvih sedam kola upisala čak šest poraza. Duel Khimikija i Barcelone prvi je koji će se odigrati danas (18). Pola sata kasnije na parket će Anadolu Efes i Baskonija. 

Danas će još igrati i Olympiakos i Budućnost, a ovaj duel igra se u Pireju u 20 sati i 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije