Zmajevi razbili Slovake na krilima fantastičnog Džanana Muse

Radiosarajevo.ba
Zmajevi razbili Slovake na krilima fantastičnog Džanana Muse
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je u dvorani Mirza Delibašić dočekala reprezentaciju Slovačke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine igra u Kini. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 84:71.

Prvih pet minuta igralo se koš za koš, a naša reprezentacija uspjela se odvojiti tri minute prije kraja prve četvrtine kada smo poveli rezultatom 16:10. Slovačka je u samoj završnici prve četvrtine napravila seriju 10:2 i prvih deset minuta igre riješila u svoju korist rezultatom 20:18. Odličnu prvu četvrtinu odigrao je Džanan Musa sa 13 postignutih poena.

Na krilima fantastičnog Muse naša reprezentacija je vratila vodstvo u 12. minuti susreta. Bio je to 19 poen Muse od naših 25. Nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini naša reprezentacija imala je tri poena prednosti (32:29). Zahvaljujući fenomenalnom Musi i požrtvovanosti svih reprezentativaca prvo poluvrijeme riješili smo u svoju korist rezultatom 38:33.

Do prve dvocifrene razlike naša reprezentacija došla je sredinom treće četvrtine (50:39). Zadržali smo dvocifrenu prednost do kraja treće četvrtine i u posljednjih deset minuta ušli sa vodstvom 64:51. Musi se u drugom poluvremenu sa nekoliko pogođenih trojki priključio i Lazić.

U posljednjoj četvrtini izabranici Dušana Vujoševića nastavili su s odličnom igrom. Prednost je rasla, a već nakon dvije minute igre u posljednjih deset minuta vodili smo rezultatom 69:51. Zadržali smo prednost do kraja i rutinski slavili rezultatom 84:71. 

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Musa sa 32 postignuta poena, dok je Lazić dodao 15. Atić je susret završio sa 12 postignutih poena. Kod Slovaka 14 poena postigao je Rancik. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije