Bosanska zvijer nastavlja blistati: Nurkić u džep stavio Jokića

Radiosarajevo.ba
Bosanska zvijer nastavlja blistati: Nurkić u džep stavio Jokića
Foto: EPA-EFE / Jusuf Nurkić

Jusuf Nurkić je nastavio briljirati nakon “restarta” NBA sezone. Njegovi Trail Blazersi su upisali novu pobjedu koja ih je dodatno približila plasmanu u play-off.

Uspjeli su nadigrati Denver sa 125:115, koji su trejdovala Nurkića u Blazerse.

Nurkić i društvo su prvo poluvrijeme zaključili s vodstvom od 62:49, prednost zatim održavali do početka zadnje četvrtine, kada su Nuggetsi opet poveli (95:97).

No, tada na scenu stupaju Nurkić i Damian Lillard, koji vraćaju svoj tim u vodstvo i održavaju ga do završetka utakmice.

Lillard je pružio najbolju partiju otkako je nastavljena NBA sezona. Playmaker Blazersa izrešetao je Nuggetse sa 45 poena (čak 11 trica), tome pridodao 12 asistencija.

Nurkić je za 35 minuta na parketu upisao 22 poena, sedam skokova, četiri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu, piše SCSport.

Veliki posao je bh. košarkaš napravio u odbrani, gdje je potpuno neutralisao prvu zvijezdu Denvera Nikolu Jokića (svega osam poena).

U izostanku standardnog učinka srbijanskog centra, najbolji kod Nuggetsa bio je Michael Porter (27 poena, 12 skokova).

Denver je trenutno treći na Zapadu sa omjerom 45-24, dok je Portland deveti sa istim brojem pobjeda kao i Memphis (32), ali i jednim porazom više (38).

Pogledajte majstorije Bosnian Beasta: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije