Blazersi došli i do druge pobjede u seriji, poraz Mamuza u Coloradu

Radiosarajevo.ba
Blazersi došli i do druge pobjede u seriji, poraz Mamuza u Coloradu
Foto: Portland Trail Blaers / Blazersi u doigravanju

U noći sa utorka na srijedu odigrane su tri utakmice NBA doigravanja, a još jednu pobjedu upisali su košarkaši Portland Trail Blazersa.

Ekipa Jusufa Nurkića slavila je protiv Oklahoma City Thundera 114:94 i došla do vodstva 2:0 u seriji. Odličan je u trijumfu Blazersa bio CJ McCollum sa 33 postignuta poena, dok je Lillard dodao 29. U redovima Thundera 27 poena postigao je Paul George.

Toronto je nakon poraza u prvom susretu i breaka Magica u seriji sinoć ubjedljivo pobijedio goste s Floride. Orlando je već na poluvremenu imao 12 poena zaostatka, a Raptorsi su na kraju slavili rezultatom 111:82. Domaće je do pobjede vodio fantastični Kwahi Leonard sa 37 postignutih poena. U Orlandu 20 poena postigao je Aaron Gordon.

Denver je u drugoj domaćoj utakmici serije ipak došao do pobjede i izjednačio rezultat na 1:1 u duelu sa San Antoniom. Nikola Jokić je upisao double-double sa 21 poenom i 13 skokova. Dodao je Jokić i osam skokova. Najefikasniji bili su Murray i Harris sa 24, odnosno 23 postignuta poena. U redovima Mamuza 31 poen postigao je DeMar DeRozan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije