Bivša NBA zvijezda pretučena u rodnom gradu, živi kao beskućnik

Radiosarajevo.ba
Bivša NBA zvijezda pretučena u rodnom gradu, živi kao beskućnik
Foto: EPA-EFE / Delonte West

Život ponekad zaista piše čudne priče. Tako je i kod sportaša, pa i onih najpoznatijih. Neimaština uzrokovana neurednim životom zna zahvatiti i njih, ma koliko novca u karijerama zaradili. Neki tako, narodski rečeno, propadnu, ali ovo je jedan malo teži slučaj, pišu Sportske novosti.

Radi se o Delonteu Westu, igraču koji ima gotovo 500 NBA-nastupa za četiri franšize. Najveći je trag ostavio u redovima Cleveland Cavaliersa gdje je igrao zajedno s LeBronom Jamesom. Tri je sezone bio i u redovima Boston Celticsa, a igrao je i za Seattle i Dallas.

Otkako je sredinom 2015. godine prekinuo svoju profesionalnu karijeru, imao je, blago rečeno, problema s ponašanjem. Alkohol, tučnjave, droga... Ovoga ponedjeljka na Twitteru je izašao video u kojem se jasno vidi da je pretučen u Washingtonu.

Košarkaška javnost zgražava se nad njegovom sudbinom, a još 2016. godine nakon njegovog povratka iz Kine krenule su kružiti priče da je siromašan i da po ulicama prosi za osnovne životne potrebe.

Prošle je godine nakon jedne viralne fotografije na društvenim mrežama sličnog sadržaja jedna njegova rođakinja izjavila da West ima problema s psihičkim zdravljem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije