Košarkaški Zmajevi imali plus 18 prije posljednje četvrtine, a onda izgubili

Radiosarajevo.ba
Košarkaški Zmajevi imali plus 18 prije posljednje četvrtine, a onda izgubili
Foto: AA / BiH - Finska
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u zeničkoj Areni u desetom kolu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo odmjerili snage sa Finskom. Gosti su slavili 81:77.

Odlično su izabranici Vedrana Bosnića otvorili utakmicu i odigrali prvu četvrtinu kao iz košarkaških udžbenika. Nakon deset minuta igre u Areni bilo je nevjerovatnih plus 17 za naše omke. Rezultat je bio 28:11.

U nastavku smo uspjeli zadržati prednost. Nakon prvog poluvremena imali smo velikih 19 poena prednosti. Rezultat u Areni bio je 50:31.

U trećoj četvrtini naša reprezentacija uspjela je zadržati prednost. U posljednjih deset minuta ušli smo s plus 18. Rezultat je bio 63:45.

U posljednjih deset minuta Finska je napravila ono što smo mi u prvoj četvrtini i dvije minute prije kraja bilo je svega plus dva za naše momke (77:75). Finci su 40 sekudni prije kraja došli i do vodstva, bilo je 78:77 za goste. Gosti su na kraju slavili 81:77. 

 Najefikasniji u našim redovima bio je Halilović sa 20 poena, dok je 12 dodao Sulejmanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije