Košarkašice BiH razbile Crnu Goru i ostale u igri za Eurobasket

Radiosarajevo.ba
Košarkašice BiH razbile Crnu Goru i ostale u igri za Eurobasket
Foto: Dženan Kriještorac / BiH - Crna Gora
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je večeras u petom kolu kvalifikacija za Eurobasket koji će se 2019. godine odigrati u Srbiji i Lataviji reprezentaciju Crne Gore. Slavio je naš tim 83:68.

Prvih deset minuta proteklo je u igri koš za koš, a na polovini igre u prvoj četvrtini naša reprezentacija imala je četiri poena prednosti (14:10). Do kraja prvog perioda igre izabranice Gorana Loje zadržale su prednost i nakon prve četvrtine imali smo vodstvo 25:22.

Prednost smo nastavili održavati tokom prvih pet minuta druge četvrtine, a reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon isteka 15. minute imala je prednost rezultatom 36:31. Uslijedile su dvije odlične minute naše reprezentacije, a nakon 17 minuta igre rezultat je bio 42:31 za našu reprezentaciju.

Do odlaska na odmor uspjeli smo povećati prednost i doći do velikih plus 17 nakon dvije četvrtine igre. Rezultat je bio 51:34 za izabranike Gorana Loje.

U trećoj četvrtini djevojke u žutim dresovima odigrale su kao jedna od najiskusnijih reprezentacija i uspjele su zadržati veliku prednost uoči posljednjih deset minuta utakmice. Rezultat je bio 68:49 za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtini naša reprezentacija došla je do 23 poena prednosti. Na semaforu je stajalo 74:51. Crna Gora je potom zaigrala nešto bolje i smanjila na 78:59 na polovini igre u posljednjih deset minuta.

Do kraja susreta naša reprezentacija je zadržala prednost i slavila rezultatom 83:68. 

U posljednjem kolu idemo u goste Islandu, dok će Crna Gora igrati protiv Slovačke. Slovačka ima omjer 4-1, a naša reprezentacija 3-2, baš kao i Crna Gora. 

Sjajna je bila Marica Gajić sa 15 poena, 27 skokova i tri asistencije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije