Euforična utakmica u Skenderiji: Košarkaški Zmajevi poraženi od Češke

Radiosarajevo.ba
Euforična utakmica u Skenderiji: Košarkaški Zmajevi poraženi od Češke
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / BiH-Češka

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u dvorani "Mirza Delibašić" u okviru 2. kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini, odmjerila snage protiv odabrane selekcije Češke te je izgubila rezultatom 80:85.

 

Prvo poluvrijeme utakmice je završeno je vodstvom gostiju sa 38:37. Gosti su od početka diktirali tempo i imali vodstvo koje je u pojedinim trenucima iznosilo devet poena.

U finišu poluvremena košarkaši BiH, predvođeni kapitenom Kikanovićem, serijom poena dolaze do izjednačenja 35:35. Do kraja su gosti postigli trojku, a Atić u finišu postiže koš za konačnih 37:38.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nurkić i Kikanović sa po devet te Musa sa osam poena. Susret u Skenderiji pratilo je oko 3.500 gledalaca. 

Za reprezentaciju Košarkaških Zmajeva su igrali: Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Darko Talić, Adin Vrabac, Edin Atić, Milan Milošević, , Aleksandar Lazić, Almir Hasandić, Adi Zahiragić i Amar Gegić.

Od prvog minuta za odabranu selekciju Češke su igrali: Auda, Pumprla, Hruban, Satoransky, Schilb, Balvin, Širina, Peterka, Bohačik, Palyza, Vesely i Križ.

U današnjim utakmicama 2. kola. Francuska je savladala Finsku rezultatom 83:67, dok je Rusija bila bolja od Bugarske rezultatom 77:73.

U grupi K na prvom mjestu je reprezentacija Francuske 7-1, 2. potom Češke 7-1, 3. Rusije 4-4, 4. Finske 4-4, 5. Bugarske 3-5, 6 i BiH 2-6. 

Tri prvoplasirane selekcije će se plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije