Zmajevi pobijedili Belgiju u fantastičnoj atmosferi Skenderije

Radiosarajevo.ba
Zmajevi pobijedili Belgiju u fantastičnoj atmosferi Skenderije
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini večeras je ugostila Belgiju u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Naši reprezentativci bolje su otvorili utakmicu, a nakon tri minute igre imali smo šest poena prednosti (8:2). Uslijedila je nešto bolja igra Belgije sredinom prve četvrtine pa su serijom 7:0 gosti uspjeli doći do preokreta (12:11).

Prva četvrtina završena je rezultatom 17:17. Pet poena u prvih deset minuta za našu reprezentaciju postigao je Stipanović, dok su Gordić i Musa dodali po četiri.

U prvih pet minuta druge četvrtine nismo vidjeli mnogo poena. Svega deset, a naša reprezentacija postigla je dva više i vratila prednost na svoju stranu (23:21). Andrija Stipanović nastavio je s odličnom igrom i pored svog imena dodao još četiri poena.

U drugom dijelu druge četvrtine mnogo bolja igra naše reprezentacije. Na odmor smo otišli sa šest poena prednost (34:28). Stipanović je postigao 11, Musa šest, a Gordić pet poena u prvom poluvremenu.

Belgija je bolje otvorila drugo poluvrijeme i serijom 8:2 gosti su došli do izjednačenja (36:36). Nastavila je Belgija u istom ritmu, naši košarkaši postigli su svega pet poena za sedam minuta igre u drugom poluvremenu. Gosti su to iskoristili i došli do vodstva rezutatom 42:39. Odlična igra u odbrani Belgije dala je rezultata. Gosti su treću četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 23:11 i u posljednjih deset minuta ušli sa šest poena prednosti (51:45).

Na otvaranju posljednje četvrtine Musa veže pet poena te Zmajevi smanjuju rezultat na tri poena prednosti u korist Belgije. U narednim minutama igrao se koš za koš, da bi Musa sa svojom drugom trojkom četiri minute do kraja poravnao na 59:59.  Međutim, naši reprezentativci prave nekoliko grešaka te tako dozvoljavaju Belgijancima da odu ponovo na pet poena prednosti.

Tri minute do kraja meča, Belgijanci prave seriju za vodstvo od 66:59. 

Međutim, naši reprezentativci se vraćaju u meč i u posljednjoj minuti rezultat na semafuru bio je 70:70.

Deset sekundi do kraja za Zmajeve Gordić postiže najvažnija dva poena za pobjedu od 72:70.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije