Zmajevi razbili Armeniju: Musa i drugovi na vrhu tabele

Radiosarajevo.ba
Zmajevi razbili Armeniju: Musa i drugovi na vrhu tabele
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je večeras u dvorani Mirza Delibašić u trećem susretu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine reprezentaciju Armenije. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 98:85.

Naša reprezentacija bolje je otvorila susret od reprezentacije Armenije. Opet je "povukao" Džanan Musa, a nakon pet minuta igre imali smo prednost 12:8. Potom je selektor Vujošević odlučio da malo odmori Musu i Renfroea što su Armenci iskoristili da izjednače rezultat, pa je nakon prve četvrtine na semaforu u dvorani Mirza Delibašić stajalo 23:23.

Drugu četvrtinu odlično otvara Ismet Sejfić. Sa njegovih sedam poena pravimo seriju 7:0 i dolazimo do vodstva 30:23 nakon nešto više od dvije minute igre u ovom periodu. Sejfiću su se pridružili Renfroe i Vrabac i brzo smo došli do dvocifrene prednosti (34:23). Najveću prednost u prvom poluvremenu imali smo tri minute prije isteka 20. minute (47:34), a na odmor smo otišli sa osam poena viška (52:44).

U drugom poluvremenu razigrao se najbolji armenski košarkaš Ryan Boatright, pa su gosti četiri minute prije kraja treće četvrtine došli na minus pet (64:59). Ipak u završnici prvog poluvremena razigrao se Almir Hasandić i nije dozvolio Armencima da se približe. U posljednjih deset minuta ušli smo sa plus 13 (73:60).

Armenci bolje otvaraju posljednjih deset minuta i nakon dvije minute igre dolaze na minus osam (74:66). Armence je u ovom susretu držao fantastični Ryan Boatright, ali je naša reprezentacija večeras ipak bila tvrd orah za ekipu Nikše Bavčevića.

Pet minuta prije kraja Atić pogađa trojku i dolazimo do plus devet (84:75). Armenci su u samoj završnici izgubili živce, što su naši momci iskoristili, pa je tri minute prije kraja susreta bilo plus 16 za našu reprezentaciju (91:75).  Na kraju smo slavili rezultatom 98:85. 

Najefikasniji u našim redovima bio je Džanan Musa sa 28 postignutih poena, dok je Hasandić dodao 14. U redovima Armenije Ryan Boatright je postigao 30 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije