Bh. košarkašice sutra protiv Slovačke: BiH zaslužuje Eurobasket

E. H.
Bh. košarkašice sutra protiv Slovačke: BiH zaslužuje Eurobasket
Ženska košarkaška reprezentacija BiH u subotu, 11. novembra, u okviru prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019. godine ugostit će reprezentaciju Slovačke u Sarajevu.

Članovi Košarkaškog saveza na konferenciji za medije uoči ove utakmice pozvali su sve ljubitelje košarke da ih podrže u što većem broju, a selektor bh. reprezentacije Goran Lojo istaknuo je kako vjeruje da njegova ekipa može zabilježiti pobjedu u ovom meču.

"Sutra nas očekuje meč protiv Slovačke u Sarajevu, nakon čega putuje u Podgoricu, gdje igramo protiv domaćina Crne Gore. Pripremamo se već pet dana i sve igračice su spremne, osim Lynette Kizer na koju ne možemo računati. Spremni smo za susret sa Slovačkom koja je promijenila ekipu u odnosu na prošlo Europsko prvenstvo, na kojem je bila osma, zbog čega su nam nepoznanica. Ipak, očekujem punu dvoranu i pobjedu na početku kvalifikacije", istaknuo je Lojo.

22904857_1819528378060093_480554732317283897_o.jpg - undefined

Najbolja bh. košarkašica Marica Gajić također je iskazala optimizam uoči ove utakmice i obećala dobru utakmicu.

"Spremne smo i obećavamo vam da ćemo ostaviti srce na terenu. Ženska košarka u BiH zaslužuje nove pobjede i vjerujem da se može plasirati na Europsko prvenstvo nakon 20 godina", dodala je Gajić.

Njena saigračica i kapiten bh. selekcije Milica Deura posebno se osvrnula na pripreme reprezentacije, kazavši kako su u odličnoj formi.

"Zadovoljna sam treninzima koje smo uradili i pripremama. Slovačka ima obnovljen sastav, ali mi se trebamo fokusirati na svoju igru. Nadam se da će publika doći da nas podrži do zajedničkog slavlja na kraju", zaključila je Deura.

Podsjećamo, košarkašice BiH nalaze se u grupi A kvalifikacija za Europsko prvenstvo, zajedno sa selekcijama Crne Gore, Slovačke i Islanda, a prvi susret igrat će pred domaćom publikom u dvorani Skenderija, gdje će u subotu od 18 sati dočekati selekciju Slovačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije