Bh. košarkaši sinoć sjajni "pod obručima": Nurkić upisao osam poena, Teletović 11

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkaši sinoć sjajni "pod obručima": Nurkić upisao osam poena, Teletović 11
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jedanaest utakmica odigrano je sinoć na parketima najjače košarkaške lige, a u pravim poslasticama imali su priliku uživati ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini.

Prvi bh. košarkaš koji je odigrao sinoć utakmicu bio je Jusuf Nurkić, čiji Denver Nuggetsi su pobijedili Philadelphia 76erse rezultatom 106:98. Nurkić je u ovom susretu na parketu proveo 24 minute, u okviru kojih je zamalo uspio upisati double-double učinak, postigavši osam poena uz deset skokova.

Uz ovaj zaista dobar učinak Nurkić je uspio upisati i jednu asistenciju, dvije ukradene lopte i tri zaista sjajne blokade, čemu možete i sami posvjedočiti u nastavku.

Drugi susret koji je bio poslastica za bh. ljubitelje košarke jeste onaj između Milwaukee Bucksa i San Antonio Spursa, u kojem je solidan učinak upisao kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović.

On je na parketu proveo 20 minuta, ubacivši za to vrijeme 11 poena u "tijesnom" porazu Bucksa od 96:97. Uz to je dodao i dva skoka, te po jednu blokadu i asistenciju, čime je kompletirao zaista sjajnu noć bh. košarkaša na NBA parketima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije