Bh. košarkaši sinoć sjajni: Teletović pogađao "s parkinga", Nurkiću 17 poena

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkaši sinoć sjajni: Teletović pogađao "s parkinga", Nurkiću 17 poena
Sjajne partije odigrali su sinoć najbolji bosanskohercegovački košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, te su ljubitelji najjače košarkaške lige na svijetu zaista imali priliku da uživaju u njihović sinoćnjim partijama.

U pobjedi Denver Nuggetsa, koji su sinoć na gostovanju savladali ekipu Orlando Magica rezultatom 113:121, Jusuf Nurkić je proveo 21 minut na parketu. Za to vrijeme Nurkić je uspio postići 17 poena, a uspio je uloviti i osam skokova, što je bio njegov doprinos ovoj pobjedi.

To je već treći put da je Nurkić ove sezone zamalo stigao do double-double učinka, te je evidentan njegov napredak u igri tokom cijele sezone, što ukazuje da je pred Nurkićem još jedna sjajna sezona, ukoliko se sačuva od povreda.

S druge strane Mirza Teletović, čiji Milwaukee Bucksi su sinoć poraženi od Washington Wizardsa, odigrao je jednu maestralnu partiju u dresu svog novog kluba. Ovo je ujedno bila i najbolja Teletovićeva partija ove sezone, te je za 26 minuta, koliko je proveo na terenu, kapiten košarkaške reprezentacije uspio postići čak 25 poena

Izvrsno je bilo gledati i njegove trojke "sa parkinga", a u cijelu statistiku Teletović je dodao i tri skoka te jednu blokadu, no ni to nije bilo dovoljno da njegov tim stigne do pobjede, jer su Wizardsi slavili rezultatom 110:105.

No, bilo je zaista sjajno gledati Mirzinu partiju sinoć, u što se možete i sami uvjeriti u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije