Prve utakmice ove sezone: Nurkić upisao double-double, Teletović bez poena

Radiosarajevo.ba
Prve utakmice ove sezone: Nurkić upisao double-double, Teletović bez poena
Maestralnu predstavu priredio je bh. košarkaš Jusuf Nurkić u prvoj utakmici Portland Trail Blazersa ove sezone, upisavši double-double učinak u velikoj pobjedi na Phoenix Sunsima.

Trail Blazersi u prvom ovosezonskom nastupu upisali su pobjedu sa čak 38 poena prednosti, pri rezultatu od 124:76, čime su najavili sjajnu sezonu, u kojoj će tim voditi Damien Lillard, uz podršku Nurkića i ostatka tima.

Na ovom susretu najefikasniji bio je upravo Lillard, koji je uspio za 29 minuta postići 27 poena, uz po pet skokova i asistencije, te jednu ukradenu loptu i tri blokade. U tom pohodu priključio mu se i Pat Connaughton koji je Sunsima ubacio 24 poena.

Ipak, najvrijedniju partiju odigrao je Jusuf Nurkić, koji je za 23 minuta na parketu odradio sjajan posao, napravivši mnogo prostora za saigrače, a pritom je postigao 11 poena i ugrabio 11 skokova, uz po jednu asistenciju i blokadu.

Na drugoj strani, solidnu partiju odigrao je Eric Bledsoe s 15 poena, ali ni blizu dovoljno dobro da bi makar ugrozili prednost Trail Blazersa kroz cijeli meč.

Nurkićev kolega na NBA parketima Mirza Teletović imao je daleko skromniji učinak, te je u pobjedi Milwaukee Bucksa nad Boston Celticsima za 11 minuta na parketu upisao tek dva skoka i jednu asistenciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije