Bazarevič i Fridzon: BiH je zasluženo slavila, mi smo imali previše grešaka

Radiosarajevo.ba
Bazarevič i Fridzon: BiH je zasluženo slavila, mi smo imali previše grešaka
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine pobijedila favorizovanu selekciju Rusije rezultatom 81:76.

Novinarima su se nakon utakmice obratili Vitaly Fridzon i selektor Rusije Sergej Barazevič.

"Ušli smo veoma agresivno u utakmicu, imali smo vodstvo u trećoj četvrtini, ali smo u posljednjoj četvrtini pali u skokovima, te je Bosna i Hercegovina pobijedila u ovom meču", rekao je nakon meča košarkaš moskovskog CSKA, Vitaly Fridzon.

"Igrali su veoma dobro, a mi smo imali nekoliko dobrih prilika da se vratimo u meč, nismo uspjeli, loši smo bili u skokovima, te nas je to koštalo na kraju. Ovo je novi tim, ne želim koristiti ovo kao izgovor, ali izostanak Karaseva zbog povrede je bio veliki gubitak za nas. Nadam se da će biti dobro", kazao je selektor Sergei Bazarevich i dodao:

"Promašili smo neke otvorene trice. Kada smo mogli doći u vodstvo, nismo to iskoristili, a također i neka bacanja smo propustili realizovati. Previše grešaka i promašenih slobodnih bacanja je presudilo. Potom smo izgubili samopouzdanje i sve se okrenulo. Ovo su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, svi igraju košarku, u jednoj utakmici svako može biti opasan. BiH je zasluženo slavila."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije