Anthony, James i Paul se naklonili velikom Wadeu: Odlazak jednog od najvećih

Radiosarajevo.ba
Anthony, James i Paul se naklonili velikom Wadeu: Odlazak jednog od najvećih
Foto: EPA-EFE / Dwyane Wade: Odlazak jednog od najvećih NBA igrača

U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu – NBA, sinoć je okončan ligaški dio sezone, a priliku da pokaže svoj raskošan talent dobio je i naš košarkaš Džanan Muse.

On je u pobjedi njegovog Brooklyna nad Miamijem (113:94) zaigrao pet minuta i upisao se u strijelce sjajnim šutem za tri poena (imao još skok i asistenciju, op.a.) u meču u kojem je njegov tim potvrdio šesto mjesto na Istoku (u play-offu će igrati protiv Philadelphije), a od aktivnog igranja oprostio se legendarni Dwyane Wade.

Wade je u posljednjih 36 minuta u fantastičnoj karijeri upisao triple-double - 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija, a imao je i blokadu. Sjajnog Dwyanea su u penziju ispratili poznati košarkaši Carmelo Anthony, LeBron James i Chris Paul.

Podsjetimo, posljednju kartu za play-off izborio je Detroit pobjedom nad New Yorkom u gostima (115:89).

U odsustvu glavne zvijezde Blakea Griffina, Pistonse su do trijumfa predvodili Luke Kennard (27 poena), Reggie Jackson (21) i Andre Drummond (20).

Bez najboljih košarkaša (Damiana Lillarda i našeg Jusufa Nurkića), Portland je nadigrao Sacramento (136:131) s kojom su Trail Blazersi osigurali treće mjesto na Zapadu.

To znači da će Portland, koji do kraja sezone ne može računati na povrijeđenog Nurkića, igrati u prvoj rundi play-offa protiv Oklahome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije