Amar Alibegović iz New Yorka na spisku BiH

Radiosarajevo.ba
Amar Alibegović iz New Yorka na spisku BiH

Košarkaš St. John’s univerziteta iz New Yorka Amar Alibegović stavljen je na spisak igrača koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u narednim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano 2019. godine u Kini.

Alibegović je rođen 31. marta 1995. godine u Rimu, Italija, visok je 206 cm, težak 109 kg i igra poziciju napadača.

Našao se na spisku među 24 kandidata koji će pokušati izboriti plasman na FIBA Svjetsko prvenstvo naredne godine u Kini, piše Box Score News.

Alibegović za St. John univerzitet u NCAA ligi nastupa četiri godine. U ovom periodu odigrao je 107 utakmica, uključujući 61 u Big East Konferenciji, postigavši 287 poena, 177 skokova, 28 blokada i 28 ukradenih lopti.

Alibegović je pomogao St. John Univerzitetu tokom sezone 2015. godine, kada je nastupio u 24 meča. Naredne sezone bio je jedan od pet igrača koji su odigrali svih 32 utakmice, i u prosjeku je postigao 5,1 poen po utakmici.

Na utakmici protiv Syracuse u Madison Square Garden dvorani, koju je St. John Univerzitet dobio, postigao je 15 poena.

Zadnje dvije sezone, Alibegović pokazao se pouzdanim vođom ekipe St. John Univerziteta.

Bosna i Hercegovina igra u grupi E u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i 29. juna u dvorani Mejdan u Tuzli nastupit će protiv Francuske. Tri dana kasnije, u Lotto Areni u Antwerpenu će nastupiti protiv Belgije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije