All-Star: Diallo preskočio Shaqa u zakucavanju, saigrač Muse najbolji trojkaš

Radiosarajevo.ba
All-Star: Diallo preskočio Shaqa u zakucavanju, saigrač Muse najbolji trojkaš
Foto: Twitter / Hamidou Diallo
Drugog dana NBA All-Star vikenda na programu su bila takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju i demonstraciji vještina.

Program drugog dana bio je takav da je prvo na red došao Skills Challenge, to jest takmičenje u vještinama, da bi zatim uslijedilo takmičenje u brzom šutiranju trojki, a na kraju takmičenje u atraktivnom zakucavanju.

Košarkaš Bostona Jayson Tatum u finalu je bio bolji od mlade zvijezde Atlante Traea Younga. Finale je obilježio Tatumov šut sa pola terena za pobjedu, koji je morao da pogoditi jer je bio u zaostatku.

Na takmičenju u brzom šutiranju trojki u finale su prošli Joe Harris, Steph Curry i Buddy Hield. U prvoj rundi ispali su počasni učesnik Dirk Novitzki i branilac titule Devin Booker, pored ostalih.

U finalu je Hield podbacio, Harris imao 26 poena (jedan više od prve runde), a Curry koji je posljednji šutirao, nije uspio nadmašiti sjajnog Harrisa. Saigrač našeg Džanana Muse iz Brooklyn Netsa je tako zasluženo osvojio titulu u svojoj petoj sezoni u NBA, piše Scsport.ba.

U takmičenju u zakucavanjima, šampion je postao igrač Oklahoma Cityja Hamidou Diallo. On je uz Dennisa Smitha Jr iz New Yorka prošao u finale, a njegovo zakucavanje iz prve runde bilo je ubjedljivo najbolje ove večeri.

Diallo je pokazao dres Supermana, postavio legendarnog Shaquillea O’Neala, preskočio ga i zakucao tako da mu lakat ostane u obruču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije