Vodit će se istraga o nesreći, Grosjean otkrio šta mu je život spasilo

0
Radiosarajevo.ba
Vodit će se istraga o nesreći, Grosjean otkrio šta mu je život spasilo
Foto: PrtScr / Romain Grosjean u bolnici / Arhiva

Romain Grosjean poslao je poruku iz svog bolničkog kreveta samo nekoliko sati nakon što je preživio najdramatičniju nesreću posljednjih godina u Formuli 1.

Formula francuskog vozača prepolovila se na dva dijela i planula nakon što je probio čeličnu pregradu nakon sudara s Daniilom Kvyatom iz AlphaTaurija.

Grosjean se gotovo pola minute izvlačio iz goruće olupine prije nego što je skočio na sigurno. Srećom, uspio je proći s manjim ozljedama, pretežno s opeklinama na rukama.

Zanimljivo, Grosjean je bio skeptičan prema uvođenju ‘halo’ uređaja – trokrakog sistema zaštite od titana koji se nalazi iznad glave vozača i predstavljen je 2018. godine. Ali promijenio je mišljenje.

‘‘Nisam bio za ‘halo’ prije nekoliko godina, ali sad mislim da je to najveća stvar koju smo uveli u Formulu 1 i bez toga danas ne bih razgovarao s vama”, naveo je Grosjean uz sliku iz bolničkog kreveta, a prenosi scsport.ba.

Upravno tijelo Formule 1, FIA, pokrenut će istragu o nesreći, tražeći odgovore na pitanja o tome kako je Grosjeanov bolid probio čeličnu pregradu, prepolovio se na dva dijela i zašto se zapalio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije