Vettelu pol pozicija u trci za Veliku nagradu Njemačke

Radiosarajevo.ba
Vettelu pol pozicija u trci za Veliku nagradu Njemačke
Nijemac Sebastian Vettel, vozač Ferrarija bio je najbrži u današnjim kvalifikacijama za trku za Veliku nagradu Njemačke.

Trenutni lider šampiona Formule 1 napravio je sjajan posao u Hockenheimu, posebno jer je njegov glavni konkurent Mercedesov vozač Britanac Lewis Hamilton osvojio tek 14. mjesto, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hamilton je tokom kvalifikacija imao problema sa hidraulikom svo bolida, što ga je koštalo bolje startne pozicije u sutrašnjoj trci.

Vettel s druge strane je vozio besprijekorno i pred svojom publikom s vremenom 1:11,212 minut ubjedljivo stigao do pol pozicije. Iz prvog reda, kao drugoplasirani u kvalifikacijama, starovaće Valtteri Bottas iz konkurentskog Mercedesa, a sa treće pozicije Vettelov timski kolega Kimi Raikkonen.

Uoči trke za Veliku nagradu Njemačke Vettel je lider u poretku vozača sa 171 bodom, a slijedi ga Hamilton sa osam manje. U poretku konstruktora vodi Ferrari sa 287 bodova, dok je Mercedes drugi sa 267.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije