Vettel nakon utrke i ukradene pobjede napravio show: O Nijemcu bruji Formula 1

Radiosarajevo.ba
Vettel nakon utrke i ukradene pobjede napravio show: O Nijemcu bruji Formula 1
Foto: EPA-EFA / Sebastian Vettel

U Kanadi je sinoć održana utrka Formule 1, a pobjedu je na kraju odnio Lewis Hamilton.

U 48. od 70 krugova Vettel je izletio u travu, ali se uspio vratiti na stazu ispred Hamiltona zbog čega je došao pod istragu komesara. Dok je Vettel ponovo odmicao na čelu, ključno pitanje u finišu utke bilo je "hoće li njemački vozač dobiti kaznu".

Komesari su donijeli prilično diskutabilnu odluku i Vettela kaznili s pet sekundi, čime je riješeno pitanje pobjednika. Vettel je prvi prošao ciljem, ali je nakon uračunatih pet sekundi pobjeda pripala Hamiltonu.

Vettel je bio bijesan nakon ove odluke, nije želio parkirati bolid na mjesto predviđeno za to. Tačnije nije želio stati na mjesto broj 2. Nije se želio vagati nakon utrke, a pravo je otišao u sjedište Ferrarija na utrci.

Nakon kratkog razgovora vratio se na pobjedničko postolje. Međutim ni to nije bilo sve, prošao je kroz boks Mercedesa, a onda je broj 1 prebacio na prazno mjesto, a ispred bolida Mercedesa stavio broj 2.

Ferrari se jutros žalio na odluku da utrka Vettelu doda pet sekundi na vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije