Vergne u Sarajevu: Balkanu treba Formula E, Sarajevo je idealno za to

A. Sokolović
Vergne u Sarajevu: Balkanu treba Formula E, Sarajevo je idealno za to
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jean-Eric Vergne stigao u Sarajevo: Najbolji vozač Formule E stigao u BiH

Najbolji vozač Formule E Jean-Eric Vergne (29), došao je večeras letom iz Beča u Sarajevo, gdje će sutra, zajedno s članom uprave Manchester Cityja Edmundom Chuom, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održati veliku promociju za pripremu moguće organizacije utrke Formule E.

Vergne je odmah po dolasku na Sarajevski aerodrom tražio da ode na ćevape, kako bi se uvjerio u kvalitet bosanskih jela za koje je čuo od prijatelja.

Član uprave Manchester Cityja sutra u Sarajevu

Podrška kandidaturi za domaćina utrke: U Sarajevo stigao novi bolid Formule E

Najbolji vozač i bolid Formule E u novembru u Sarajevu

Prije nego je prošetao Baščaršijom sa svojim saradnicoma, bivši član Formule 1 ekipe Toro Rosso-Ferrari, dao je intervju za Radiosarajevo.ba u kojem je govorio o mogućoj organizaciji utrke, sutrašnjem događaju, Sarajevu kao centru događaja u regionu...

„Veoma mi je drago što sam došao u Sarajevo. Generalno volim obilaziti nova mjesta, istraživati. Ovaj grad me privlači zbog mnogih lijepih stvari koji sam čuo o njemu. I ranije ste mogli čuti da dolazim u Bosnu i Hercegovinu da pružim podršku kandidaturi Sarajeva za organizaciju Formule E“, kazao je Vergne za Radiosarajevo.ba.

Formula E je bez ikakve sumnje motosport budućnosti. Organizacija Grand Prixa Sarajevo bi mogla mnogo toga pozitivnog donijeti za naš grad, ako glavni grad Bosne i Hercegovine dobije domaćinstvo u ovom automotosportu.

„Balkan zaista treba imati jedan ovaj automobilistički događaj. Sarajevo, koje je u središtu regiona, idealno je za organizaciju ove utrke, ali i zbog zelenila koje vlada gradom. Poznato je da Formula E promovira „zelene tehnologije““, dodao je Francuz.

Na naše pitanje da li vjeruje da će Sarajevo dobiti organizaciju utrke, Vergne je kazao:

„Iskreno se nadam, skoro pa sam uvjeren u to. Vjerujem da su ljudi koji su uključeni u organizaciju utrke ozbilji u svojim namjerama i da će Sarajevo dobiti organizaciju Grand Prixa i biti centar regiona“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije