Ugledni neurohirurg iz Bologne rastužio fanove Michaela Schumachera

Radiosarajevo.ba
Ugledni neurohirurg iz Bologne rastužio fanove Michaela Schumachera
Foto: EPA-EFE / Michael Schumacher sa suprugom Corinnom

Nicolas Acciarri, ugledni neurohirurg iz Bologne, izjavio je kako Michael Schumacher više nikako nije osoba kakvom ga navijači pamte i tako rastužio navijače sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1.

U nedjelju je bila šesta godišnjica otkako je legendarni Nijemac teško stradao na skijanju u Meribelu i povrijedio glavu. Od tada se o njegovom zdravstvenom stanju jako malo zna.

Nedavno se oglasila Schumacherova supruga Corinna koja je svojim priopćenjem dala razlog za optimizam svim Schumacherovim fanovima.

"Velike stvari započinju malim koracima. Mnogi mali dijelovi formiraju veliki mozaik", poručila je Corinna Schumacher.

Ali netom nakon toga oglasio se i Acciarri. 

"Danas kada razmišljamo o njemu moramo razmišljati o jednoj posve drugačijoj osobi od one kakvu pamtimo na utrkama", rekao je Acciarri za motorsport.com, prenosi Direktno.hr.

"Puno toga se promijenilo u i na njegovom tijelu - od organa, preko kostiju, do mišića, a sve to kao rezultat oštećenja mozga", dodao je ugledni kirurg.

"Njegovo trenutno  stanje zahtijeva 24-satnu pažnju. Oko sebe ima tim fizioterapeuta koji pokušava pojačati učinak dugotrajne brige o njegovom stanju. Postoje komplikacije poput mišićne atrofije, osteoporoze pa čak i poremećaja u radu organa. U slučajevima ljudi koji su sa ekonomskog stajališta slabiji, ovakvi bi slučajevi uglavnom završavali smrću jer je tijelu napravljena nepopravljiva šteta", zaključio je Acciarri.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije