Start koji se ne pamti, Marquez "divljao", kažnjen tri puta, Rossi ogorčen

Radiosarajevo.ba
Start koji se ne pamti, Marquez "divljao", kažnjen tri puta, Rossi ogorčen
Foto: EPA / Trenutak kada je Marquez izbacio Rossija
Nevjerovatne scene vidjeli smo na Moto GP utrci za Veliku nagradu Argentine, a u centru pažnje bio je Marc Marquez koji je kažnjen čak tri puta.

Prije Marquezovog divljanja na stazi dogodio se jedan nesvakidašnji trenutak. Kiša je padala uoči utrke, a potom se staza osušila i samo su pojedini dijelovi još bili mokri. Svi vozači su izabrali gume za suho, osim osvajača pol pozicije Jacka Millera.

Ostali vozači odlučili su da se vrate u bok i zamijene motore, a to je uslovilo odlaganje starta, iako su svi vozači po pravilu morali krenuti iz garaža. Nakon odlaganja odlučeno je da svi budu pomjereni za tri reda u odnosu na Millera, što je viđeno prvi put u historiji.

Kada je utrka trebala da počne, Marquezu se ugasio motor, a umjesto da se pomjeri sa startnog poretka, on je startovao zajedno s ostalima. Probio se na prvo mjesto, ali je zbog tog poteza kažnjen i morao je proći kroz boks. Pao je na posljednje mjesto, a onda je krenuo da se vraća na vodeće pozicije. U svom luđačkom potezu prvo je skoro izbacio Espargara sa staze. Kažnjen je drugi put i morao je prepustiti jedno mjesto.

Nakon toga uslijedio je duel sa Valentinom Rossijem. Izbacio je Talijana sa staze i samo digao ruku da se ispriča. Rossi je morao odustati, a Španac je kažnjen sa 30 sekundi, zbog čega je utrku završio na 18. mjestu. Pobjedu je odnio Carl Crutchlow, dok je drugi bio Johann Zarco. Na trećem mjestu završio je Alex Rins, a Jack Miller je bio četvrti.

Nakon utrke Rossi je žestoko kritikovao Marquzea. 

"Ovo je jako loša situacija, jer je uništio naš sport. Nema nimalo poštovanja za svoje rivale nikada. Kada idete 300 km/h morate da poštujete svoje rivale, da budete jaki, date svoj maksimum, ali ovako nema smisla", rekao je Rossi nakon utrke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije