Mali Schumi vozit će očev Ferrari kojim je osvojio 7. titulu svjetskog prvaka

Anadolija
Mali Schumi vozit će očev Ferrari kojim je osvojio 7. titulu svjetskog prvaka
Twitter / Mick Schumacher

Mick Schumacher narednog će mjeseca na stazi Hockenheim voziti Ferrari s kojim je njegov otac Michael 2004. osvojio rekordnu sedmu titulu svjetskog šampiona Formule 1.

Najbrži cirkus će malo sačekati: Sin Michaela Schumachera ide u Formulu 2

Organizatori Formule 1 saopštili su u nedjelju da će se Mick demonstrativno provozati Ferrarijem F2004 tokom Velike nagrade Njemačke 27. i 28. jula. 

"Imat ću mogućnost voziti jedan od najjačih automobila u historiji Formule 1", rekao je Schumacher koji se trenutno takmiči u Formuli 2 za tim Prema Racing.  

Michael Schumaher je četiri od sedam titula svjetskog prvaka osvojio upravo na legendarnoj stazi Hockenheim.

"Ferrari F2004 je fantastičan. Odnio je 15 pobjeda i dvije titule prvaka u jednoj sezoni pa se može posmatrati kao kulminacija jedne zlatne dobi", kazao je tehnički direktor Formule 1 Ross Brown.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher (48) teško je stradao na skijanju u decembru 2013. godine u Francuskoj.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u bolnici, prenijet je u svoju kuću u Švicarskoj i prema želji porodice, o njegovom zdravstvenom stanju nema mnogo informacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije