Schumaher ponovo u bolidu Ferrarija: Sin legende debitirao u Formuli 1

Radiosarajevo.ba
Schumaher ponovo u bolidu Ferrarija: Sin legende debitirao u Formuli 1

Mick Schumaher, 20-godišnji sin legendarnog sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumahera, debitirao je u Formuli 1 testnom vožnjom u Ferrarijevom bolidu.

Mick, koji se takmiči u Formuli 2, u Bahreinu je bio testni vozač bolida SF90. Odradio je 21 krug i zabilježio 10. najbrže vrijeme od 12 vozača koji su izašli na stazu




Sin sedmerostrukog svjetskog prvaka, čije se zdravstveno stanje nakon teškog pada na skijanju 2013. godine još krije od javnosti, aktuelni je prvak u Formuli 3, a proteklog vikenda je debitirao osmim mjestom u Formuli 2.

Od početka godine je član Ferrarijeve akademije za talentirane vozače i mnogi su uvjereni da će se uskoro i u utrkama naći među najboljim vozačima svijeta u Ferrarijevom bolidu.

„Mika sam upoznao još kao dječaka. Nevjerovatan je borac. Pokazao je fantastičnu želju za takmičenjem prošle sezone u Formuli 3. U njegovom životu bilo je perioda kada nije znao šta želi, ali izgleda da je sada prelomio i da kreće očevim stopama“, komentirao je Ross Brown, koji je sarađivao s Michaelom tokom njegove karijere.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije