Samir Cerić o Formuli E u BiH: Krenuli smo u potragu za 100.000 eura

A. S.
Samir Cerić o Formuli E u BiH: Krenuli smo u potragu za 100.000 eura
Formule E u Sarajevu, tema je o kojoj se priča proteklih mjeseci u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali i regionu.

Čelnici Formule E su i dalje, kako su rekli inicijatori projekta, zainteresirani za ideju da naš glavni grad bude domaćin utrke, mada je očito da postoje određeni problemi.

Odgovor na ova i druga pitanja potražili smo kod Samira Cerića, direktora kompanije Sarajevo Sports International, uspješnog bh. biznismena u Londonu i inicijatora ideje da se Formula E organizira u Sarajevu. 

"Istina je da smo predložili Gradu, u ime kompanije Sarajevo Sports International, da sami iznađemo sredstva od 100.000 eura za feasability studiju. To smo učinili, prije svega, zbog toga što Gradsko vijeće na protekloj sjednici nije uopće glasalo o ovom prijedlogu, iako se isti prvobitno našao na dnevnom redu", kaže Cerić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

On kaže da je do ovog zaključka došao zbog sporijeg odvijanja određenih političkih procesa i neodlučnosti vijećnika.

"Ne želimo gubiti previše vremena. Dosad smo već sve mogli riješiti da je bilo konkretnijih poteza od strane Grada Sarajeva, odnosno bh. prijestonica je još prije nekoliko mjeseci mogla biti zvanični kandidat za utrku Formule E. Shvatajući da više nemamo luksuz probijanja rokova, a da smo dobili nova uvjeravanja od sjedišta FE u Londonu da možemo dobiti utrku u Sarajevu, odlučili smo sami poduzeti nešto po pitanju finansiranja studije izvodljivosti", dodao je Cerić. 

Jedan od naših najuspješnijih biznismena u svijetu, za naš portal je podvukao da je jedina obaveza Grada sada potpisivanje ugovora za izradu studije.

"Mi ćemo iznaći novac kako bi tehnički tim Formule E što prije doputovao u Sarajevo i uvjerio se u uvjete za održavanje utrke, koja bi toliko toga, u turističkom, ekonomskom i svakom drugom smislu puno donijela BiH", naglasio je Cerić, čiji lobiju u svijetu su odradili najveći dio posla u ovoj priči. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije