U Rusiji ništa novo: Hamilton opet prvi, dvostruko slavlje za Mercedes

Radiosarajevo.ba
U Rusiji ništa novo: Hamilton opet prvi, dvostruko slavlje za Mercedes
Foto: Twitter / Detalj sa utrke u Rusiji

Lewis Hamilton je pobijedio na Velikoj Nagradi Rusije i svojom pobjedom je produžio Mercedesov nepobjedivi niz na stazi u Sochiju!

Do drugog mjesta je došao Valtteri Bottas koji je izdržao nalete trećeplasiranog Charlesa Leclerca pred kraj utrke.

Prijelomni dio utrke se dogodio u 27. krugu. Sebastian Vettel, koji je na početku utrke došao do prvog mjesta, izlazi iz boksa iza Leclerca. Krug poslije Vettelu otkazuje MGU-K na motoru i odustaje iz utrke, pritom izazivajući virtualni Safety Car.

Detalj sa utrke u Rusiji - undefined

Foto: Twitter: Detalj sa utrke u Rusiji

Hamilton i Bottas su startali na medium gumama te nisu bili u boksu pa su dobili ‘besplatno’ zaustavljanje, gurajući obojicu ispred Monegažanina.

Četvrti je završio Max Verstappen, a na petom mjestu završio je Alexander Albon koji je u završnoj fazi izborio svoju poziciju. Konstantan kroz cijelu trku je bio šestoplasirani Carlos Sainz. Sedmi je bio Sergio Perez.

Na osmom mjestu je završio Lando Norris, a iza njega se smjestio Lance Stroll. U krugu osvajača bodova je završio još Nico Hulkenberg, javlja portal gp1.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije