Rođaci Michaela Schumachera o njegovom zdravstvenom stanju

Radiosarajevo.ba
Rođaci Michaela Schumachera o njegovom zdravstvenom stanju
Foto: Arhiv / Michael Schumacher/Arhiva

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher prije pet godina teško je povrijeđen u nesreći na skijanju, u Meribelu u Francuskoj, kada je pao i glavom udario o stijenu. Nažalost, pao je u komu iz koje se eventualno probudio, ali se nikad nije uspio oporaviti.

U induciranoj komi bio je šest mjeseci, potom je prebačen na oporavak u Švicarsku, a od septembra 2014. nalazi se u svom domu.

Tokom ovogodišnje F1 sezone, njegova menadžerica Sabine Kehm poručila je kako obitelj cijeni podršku njegovih navijača, ali: "Ljudi moraju shvatiti da je njegovo zdravstveno stanje takvo da nije za oko javnosti."

Naime, obitelj ne želi da javnost vidi ovakvog Michaela, ali i dalje vjeruju u medicinsko čudo...

Ono što je poznato jeste da Schumacher ne može pričati ni govoriti, no pokazuje emocije. Francuski magazin Paris Match nedavno je razgovarao s njegovim bliskim rođacima, koji su rekli: "Kada ga stave u invalidska kolica i okrenu prema predivnoj panorami planina iznad jezera, Michael često plače."

Iako su pojedini tvrdili 2017. da će Schumacher prohodati, njegovi advokati tužili su njemački magazin koji je Schumacheru morao platiti skoro 100 hiljada KM. Njegov advokat tada je rekao da Schumacher ne može da stoji čak ni uz pomoć terapeuta.

Posljednje informacije navode da će ga vjerovatno odvesti slavnom neurospecijalisti dr. Marku Meeksu, u SAD (Texas), koji je kazao: "Mi imamo nevjerovatno iskustvo s tzv. trauma pacijentima. Ne postoji nijedna klinika u Europi koja ima toliko slučajeva kao mi."

Postoje informacije i da će Schumachera preseliti na Majorku, gdje je njegova supruga Corinna, kupila 59 miliona KM vrijednu vilu. Vijest je otkrila gradonačelnica Andratxa Katia Rouarch, kazavši kako obitelj Schumacher dolazi i sve će biti spremno za njihov veliki doček. No, predstavnici obitelji tvrde da ne sele na Majorku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije