Renault Megane R.S. Trophy: Regionalni kup vozit će se u BiH, Hrvatskoj i Srbiji

J. M.
Renault Megane R.S. Trophy: Regionalni kup vozit će se u BiH, Hrvatskoj i Srbiji

U ponedjeljak je na Grobniku održan prvi službeni susret organizatora i učesnika budućeg Renault Megane R.S. Trophy kupa.

Uz podršku Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) te Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), glavni organizator kupa Aleksandar Rajkov predstavio je buduće međunarodno takmičenje koje će se sljedeće tri godine (2020-2022) voziti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji.

megane_RS_trophy_01.jpg - undefined

Foto: Renault Megane R.S. Trophy

Riječ je o kup takmičenju u kojem će učesnici iz zemalja ex-yu voziti identične automobile Renault Megane R.S. Trophy snage 300 "konja".

Posebnu draž i takmičarsku neizvjesnost Kupu dat će velik broj vozača iz regije. Očekuje se da se na svakoj utrci pojavi između 20 i 25 vozila. Vozit će se najmanje 12 utrka tijekom sezone, podijeljeno na šest takmičarskih vikenda.

megane_RS_trophy_02.jpg - undefined

Foto: Renault

Kup će se voziti u Zagrebu, na Grobniku, u Banjoj Luci, Novom Sadu te Beogradu na legendarnom Ušću, uz opciju dodataka u vidu zvučnih staza poput Hungaroringa, Slovakiaringa i sličnih.

Organizator takmičenja je Auto klub Star Racing iz Fažane koji je zahvaljujući uvozniku Renault Nissan Hrvatska d.o.o. dobio posebne uvjete nabavke ovih jedinstvenih vozila kako bi se u takmičenje uključio što veći broj vozača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije