Procurile šokantne informacije o Schumacheru: Prijatelj otkrio strogo čuvanu tajnu

Radiosarajevo.ba
Procurile šokantne informacije o Schumacheru: Prijatelj otkrio strogo čuvanu tajnu
Foto: Arhiv / Corinna i Michael Scumacher

Slavni Nijemac Michael Schumacher, jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, nalazi se u teškoj situaciji.

Njegov veliki prijatelj Jean Todt iznio je rijetke konkretne informacije koje sugeriraju i indirektno otkrivaju njegovo trenutno zdravstveno stanje, što je inače strogo čuvana tajna.

Inače, Todt je jedan od rijetkih koji viđaju Michaela u stanju u kojem se nalazi. 

Corinna Schumacher, supruga Michaela, dopušta samo nekolicini odabranih pojedinaca da vide trenutno stanje svog supruga.

Todt se nalazi među tim malobrojnim, dok je bivšem menadžeru Williju Weberu odbijen pristup kad je pokušao posjetiti Michaela…

“Nije me htjela pustiti da odem do Michaelovog kreveta, jer je vjerojatno znala da ću odmah znati što se događa. Ono što se događa je nepoštovanje i primitivnost”, kazao je Weber koji nije objasnio što je mislio pod prvom rečenicom, ali čini se da sumnja da nešto nije u redu…

Što se tiče Jeana Todta, on je nedavno bio u kući Schumacherovih u Švicarskoj nakon čega je dao intervju za radio Monte Carlo u kojem je otkrio informaciju koja je sve ostavila u šoku.

Poručio je kako se Michael bori svaki dan, isto kao i njegova porodica koja je stalno uz njega, ali i to da oni dvoje više ne mogu komunicirati kao prije i njihovo prijateljstvo više nije isto…

“Naravno da naše prijateljstvo ne može biti isto kao prije zbog teškog stanja u kojem se nalazi. O Michaelu se brinu jako dobro. Živi s obitelji u kući između Ženeve i Louisiane. On nikad nije odustao od borbe, isto kao i njegova porodica”, kazao je Jean Todt čije riječi prenosi portal Econotimes, prenosi Sportski.net. 

Ovaj portal piše i kako Corinna tek treba odgovoriti na kritike javnosti zbog skrivanja zdravstvenog stanja svog supruga, ali je pružila jednu rijetku vijest o oporavku slavnog Nijemca, rekavši da je Michael Schumacher borac i odbija odustati od života.

U međuvremenu, dokumentarac o legendarnom vozaću Formule 1 bit će objavljen 5. decembra i istaknut će sva postignuća i kontroverze koje je napravio na i izvan staze.

Inače, spomenuti dokumentarni film, koji je imao punu potporu Schumacherove supruge Corinne i ostatka porodice, detaljno će opisati jedinstvenu životnu i takmičarsku karijeru Michaela i njegovu nesreću na skijanju 29. decembra 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije